Să ne cunoaștem

Fiecare dintre noi, la vârsta copilăriei, am dorit să facem parte dintr-un grup care să ne reprezinte și în care să ne regăsim. Am visat, poate, că împreuna cu prietenii, putem trăi aventuri, clipe despre care să ne amintim peste ani.

O parte dintre noi au fost mai norocoși și au reusit să-și găsească un drum al copilăriei pe care să-l parcurgă alături de alți copii, copii care poarta numele de „cercetași” (scouts – în engleză).

Cu trei săptămâni în urmă s-au pus bazele Centrului de Cercetași Dapyx – Medgidia, în colaborare și sub atenta îndrumare a Cercetașilor Marini – Constanța.

În data de 27 mai 2018, a avut loc prima întâlnire a Cercetașilor din Centrul Local. Ei au avut ocazia să se cunoască, să facă cunoștință cu liderii lor și să participe la diverse jocuri și activități.

Activitățile sunt inițiate de copii și adolescenți și se desfașoară sub îndrumarea discretă, dar atentă a liderilor adulți. Rolul adultului în cercetășie nu este de a „preda” și nici de a „disciplina”, căci cercetășia este un teren al autoeducației. Rolul lui este de a asigura funcționalitatea cadrului educativ, democratic al cercetășiei. El veghează ca în grupul de cercetași să domnească un climat de prietenie, încredere reciprocă și exprimare liberă.

Lasă un răspuns